28. mai 2018
Konsert i Finnsnes kikre

En konsert med musikk som spenner fra Bach til Bremnes, og inntekten til ALS forskning.

"Det jeg kan, i lag med venner . . ." , Jon Blamire (orgel og piano) med:

• Sarah Blamire (sang og piano),
  • Gudrun Falch (sang),
  • Odd Fredriksen (sang og gitar),
  • Dilani Johnson (sang)
  • Benjamin Olsvik Nilsson (perkusjon).

Fredag 9. februar 2018. Finnsnes kirke. Kl. 19.30. Gratis inngang med kollket.

På fredag 9. februar 2018, kl. 19.30 i Finnsnes kirke, skal Jon Blamire trå frem og spille konsert nummer to der inntekten går til ALS forskning. Overskriften til konserten er "Det jeg kan, i lag med venner . . .", og Jon har med seg.

• Sarah Blamire (sang og piano),
  • Gudrun Falch (sang),
  • Odd Fredriksen (sang og gitar),
  • Dilani Johnson (sang)
  • Benjamin Olsvik Nilsson (perkusjon).

Jon kommenterer: "Orgelkonserten i fjor, med overskriften 'Det jeg kan, mens jeg kan . . .', var en sterk opplevelse for alle som var tilstede. De 350 tilhørerne ga langt over Kr. 30000. Nå har jeg den glede å spille en konsert i lag med flere venner. Selvfølgelig betyr det at programmet er mye mer variert,, men det er også et symbol på hvordan det er å leve med ALS; at man blir mer og mer avhengig av dem som vil hjelpe til. Jeg er priviligert som har slike folk i livet mitt.". Aktørene håper at det kommer inn enda mer penger denne gangen, og ønsker å øke bevisstheten om ALS.

Konsertprogrammet har flere musikalske genre: det spenner fra Bach til Bremnes, og har noe for alle. Takknemlighet, trøst, tro og tillit er blant temaene som kommer fram. Under konserten skal også to nye sanger av Jon Blamire fremføres, meed utgangspunkt i hans 'reise' med ALS. Programmet inkluderer:

• Orgel preludium "Nun danket alle Gott / Nå la oss takke Gud" (J.S. Bach)
  • "Pie Jesu" (A. Lloyd Weber)
  • "Selmas sang" (Eva Weel Skram)
  • "Gje dæ ly" (K. Bremmnes)
  • "E du nord" (K. Bremmnes)
  • "Herre, hør min bønn" (J. Blamire)
  • "Winter in July" (J. Blamire)
  • "All things bright and beautiful" (O. Fredriksen)
  • Orgel preludium "Nun danket alle Gott / Nå la oss takke Gud" (S. Karg Elert)

Amyotrofisk lateralsklerose (ALS, også kjent som Lou Gehrigs eller Motor Neuron Disease), er en sjelden, progressiv, lammende og uhelbredelig nevromuskulær sykdom, og de fleste som blir rammet går bort i løpet av 5 år. Jon fikk diagnosen i oktober 2016 og ønsker å spille denne konserten mens han fortsatt har evnen til å spille. Jon er helt klar over at pengene ikke kommer til å hjelpe han, fordi forskning tar så lang tid. Men så håper han at det blir oppdaget noen behandling i fremtida, slik at andre mennesker ikke blir rammet av samme sykdommen. Det er ikke en avskjedskonsert, men han vet at uten et rent mirakel, vil han miste spilleevnen.

Konserten varer cirka 1 time, og etterpå er det servering av kaffe og kake i menighetsalen.

Om Jon og diagnosen
Da han fikk diagnosen var det selvfølgelig et sjokk, men han visste i flere måneder at noe var alvorlig galt. Diagnosen betyr at levetiden blir forkortet betydelig, men hans Kristne tro bærer han. Ut fra hans egen erfaring med andre mennesker som fikk overnaturlig helberedelse, lever Jon i full tillit til at Gud fortsatt kan helbrede han. Det er mange som ber for han, og det er han meget takknemlig for. Uansett hva som skjer, vet Jon om at Jesus går med han, akkurat som han har lovet i Bibelen. Jon forteller om at mange syns at det er urettferdig, og flere har stilt spørsmål som for eksampel: "Hvorfor fikk du diagnosen?" eller "Hvorfor har Gud tillat det?". Han sier, "Jeg kan ikke svare på det, men to ting vet jeg: Gud er god hele tiden, men ofte er det bare i etterkant at vi får se det, OG at vi lever i en verden etter syndefallet og ingen av oss er immune mot konsekvensene som kommer ut av dette. Kanskje et bedre spørsmål er 'Hvorfor har ikke noe verre skjedd med meg?'. Jeg ønsker at ingen mister sin tro på grunn av dette.".

Sykdommen er progressiv men uforutsigbar, så Jon og familien lever slik at de gjør det meste ut av hver dag. De liker å gå på ski og tur, selv om det er begrenset p.g.a. sykdommen, som fører til at Jon blir fort utslitt. Jon jobber fortsatt 100% som kantor i Lenvik, og det elsker han å gjøre. Mens å spille blir mer og mer vanskelig. Likevel er det det han vil, helt til det er umulig.

Mer om ALS
Det finns mye på internett, men stiftelsen ALS Norsk støttegruppe har en bra hjemmeside.
Det er flere i området med diagnosen.