18. juni 2018
Påskefestuka 2018

Programet er lagt ferdig for en spennende Påskefestuka på Finnsnes kirke!

Barnaspåskefest, Konserter, en Salmekveld og forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse arrangert - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne.

Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. Vi håper du har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret!

Velkommen!

Påskefestuke brosjuren er klar!

Laste ned plakaten som en PDF fil.

Laste ned brosjyren som en PDF fil.

I Lenvik har kantorene i flere tiår laget programmer med aktiviteter og kulturelle opplevelser som handler om den stille uke (dagene fra palmesøndag til første påskedag). I år har Jon og Sarah Blamire samlet et bredt og variert spekter som de syns passer bra, med noe for alle. Jon sier: «Vi håper at folk har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret! Vi arrangerer mange forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne. Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. I hvert fall håper vi at folk få en fin opplevelse og at de kan få se mer av Guds kjærlighet gjennom alle arrangementene og få møte Jesus, frelseren”.

Palmesøndag gudstjeneste - søndag 25. mars - kl. 11

Himmelvandring - søndag 25. mars- kl. 19

Folketoner og påskeklang - Dyrøyoktetten

Norske, religiøse folketoner synges oftest i moll og har gjerne himmelen som motiv. Men i vår kristne tro er ikke himmelen mulig uten korset og den vei vår Frelser gikk gjennom kors og grav. Og fra oppstandelsens morgen har vår himmelvandring fått en ny påskeklang.

Dyrøyoktetten er 8-10 sangglade venner med ulike yrker, men med tilknytning til Dyrøy kommune i Sør-Troms. De synger som oftest á cappella og har sunget sammen i over 25 år, gjerne i kirkelige sammenhenger.

Gratis inngang - Kollekt - Servering av forfriskninger etterpå.

Last ned plakaten her.

Her finner du programmet.

Barnas Påskefest - mandag 26. april - kl. 18

En opplevelsesgudstjeneste for små og store, hvor man gjennom ulike stasjoner får ta del i og lære om påsken.
Vi begynner og slutter sammen med lovsang.
Kirkebandet vil lede musikken med barnekoret og inviterte 2. klassinger som synger sammen i prosjektet PåskeKoret.

Ord, Toner & Bilder - tirsdag 27. mars - kl. 19.00

Påskeevangeliet med musikk og bilder.

Solveig Taylor, Heidi Tove Olsen, og Morten Fredrik Hagen leser fra påskeevangeliet.

Under og mellom de forskjellige tekster, er det musikk ved Sarah Blamire (mezzo og piano) og Jon Blamire (orgel og piano). Musikken er stort sett klassisk stykker fra ulike epoker.

Bilder viser fram temaer underveis.

Gratis inngang   -   Kollekt  -  Servering av forfriskninger etterpå

Salmekveld - onsdag 28. mars - kl. 19

Et populært innslag i menigheten er salmekvelder, og onsdag er det en ny salmekveld. Oddmund Brundtland leder kvelden med salmer til hele påskeuka. Finnsnes kantori er også med. Kirkekafe serveres etterpå. Gratis.

Gudstjeneste

Fra torsdags kveld følger festivalen den tradisjonelle stigen med gudstjenester.
Skjærtorsdags nattverdgudstjeneste - kl. 19.
Langfredag pasjonsgudstjenestee - kl. 19.
På påskeaften samles menigheten til påskenattsmesse - kl. 23.
Første påskedag, den viktigste dagen i kirkeåret, feires i Finnsnes kirke om formiddagen med høytidsgudstjeneste og dåp. kl. 11. Sigurd Skollevoll leder. Variert salmer og sanger er ledet av kirkebandet, ungdomskor og Finnsnes kantori, med kirke musikene Sarah og Jon Blamire.

Tid til å gå på ski?

Lenvik menighet skal feire gudstjenester andre steder også, så i tillegg til alle aktivitetene i påskefestuka har familien Blamire det ganske travelt, men likevel håper de å ta del i en annen viktig norsk påskeaktivitet – å gå på ski! De og alle aktørene gleder seg over alt som skal skje i påsketiden og ønsker alle velkommen!