22. august 2019
Påskefestuka 2019

Programet er lagt ferdig for en spennende Påskefestuka på Finnsnes kirke!

Barnaspåskefest, Konsert, Påskelabyrinten, en Lovsang & Salmekveld og forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse arrangert - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne.

Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. Vi håper du har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret!

Velkommen!

Påskefestuke brosjuren er klar!

Laste ned plakaten som en PDF fil.

Laste ned brosjyren som en PDF fil.

I Lenvik har kantorene i flere tiår laget programmer med aktiviteter og kulturelle opplevelser som handler om den stille uke (dagene fra palmesøndag til første påskedag). I år har Jon og Sarah Blamire samlet et bredt og variert spekter som de syns passer bra, med noe for alle. Jon sier: «Vi håper at folk har lyst til å være med oss gjennom den mest spennende uka i kirkeåret! Vi arrangerer mange forskjellige aktiviteter og typer av tilbedelse - noe for alle - unge og gamle, tradisjonelle og moderne. Uken er ikke bare for ‘kirkelige folk’ og vi ønsker velkommen til alle. I hvert fall håper vi at folk få en fin opplevelse og at de kan få se mer av Guds kjærlighet gjennom alle arrangementene og få møte Jesus, frelseren”.

Palmesøndag gudstjeneste - søndag 14. april - kl. 11

Påskekantate - Fest konsert på palmesøndag - søndag 14. april - kl. 18

Arctic musicians
Bach vokalensemble Nord
Hijoo Moon, kunstnerisk leder

På programmet står flotte Bachs påskekantate «Erfreut euch, ihr Herzen» (BWV 66), Brandenburgkonsert, nr. 5 (BWV 1050 ) og en fellessang.

Entré kr. 250,-/ barn under 16år gratis

Billetter tilgjengelig fra menighetskontor og på nett.

Last ned plakaten her.

Barnas Påskefest - mandag 15. april - kl. 18

En opplevelsesgudstjeneste for små og store, hvor man gjennom ulike stasjoner får ta del i og lære om påsken.
Vi begynner og slutter sammen med lovsang.
Kirkebandet vil lede musikken med gullongan, barnekoret og inviterte 2. klassinger som synger sammen i prosjektet PåskeKoret.

Last ned plakaten her.

Påskelabyrint

Kirkerommet er forandret til en labyrint som er laget av stoler og ser veldig annerledes ut. Labyrinten kalles for “Reisen til korset» og viser Kristi lidelse på reisen mot korset, og hjelper til å reflektere over hendelsene i påsken. Den vil hjelpe oss til å tenke over og be for våre egne liv, og for mennesker som lider i verden i dag.

Mange lurer på hva en labyrint egentlig er? Konseptet labyrint er veldig gammelt. Den kristne kirke har brukt det i over 1000 år som en måte å bruke tid i bønn. I labyrinten følger vi en sti der vi møter Jesus, og underveis forberedes vi til å gå ut i verden igjen.

Labyrinten i Finnsnes kirke tar oss med på en reise gjennom hendelsene i påsken, fra palmesøndag til påskedag. Man vil møte steder å stoppe, tenke og be. Sarah Blamire har jobbet med flere å lage bønnestasjoner som passer både for voksne og barn, ofte med forskjellig aktiviteter. Man går gjennom labyrinten alene, og avhengig av hvor lang tid man bruker, tar det mellom 30 minutter og en time.

Labyrinten er åpen:

Tirsdag 16. april - kl. 12.00 - kl. 18.00
Onsdag 17. april - kl. 12.00 - kl. 18.00
Torsdag 18. april - kl. 10.00 - kl. 15.00

Folk kan komme når de vil og være så lenge de vil. Det er ingen fast begynnelse eller slutt.

Salmekveld - onsdag 16. mars - kl. 19

En vandring gjennom påskeuke i salmer og lovsang.
Ledet av Kjellrun Skoglund, med Sarah Blamire og Kirkebandet
Gratis inngang - Kollekt
Kirkekaffe etterpå.

Gudstjeneste

Fra torsdags kveld følger festivalen den tradisjonelle stigen med gudstjenester.
Skjærtorsdags nattverdgudstjeneste - kl. 19.
Langfredag pasjonsgudstjenestee - kl. 19.
På påskeaften samles menigheten til påskenattsmesse - kl. 23.
Første påskedag, den viktigste dagen i kirkeåret, feires i Finnsnes kirke om formiddagen med høytidsgudstjeneste og dåp. kl. 11. Ruth Astrid Stellmacher leder. Variert salmer og sanger er ledet av kirkebandet, ungdomskor og Finnsnes kantori, med kirke musikene Sarah og Jon Blamire.

Tid til å gå på ski?

Lenvik menighet skal feire gudstjenester andre steder også, så i tillegg til alle aktivitetene i påskefestuka har familien Blamire det ganske travelt, men likevel håper de å ta del i en annen viktig norsk påskeaktivitet – å gå på ski! De og alle aktørene gleder seg over alt som skal skje i påsketiden og ønsker alle velkommen!